Green Belt training

Training

Leer processen efficiënt in te richten. Durf te verbeteren. De Lean Green Belt is de meest populaire Lean training.

In vier dagen word je door ons opgeleid tot Lean Green Belt.
Deze training is ingericht op mensen die continu verbeteren echt in de praktijk willen brengen. De training is laagdrempelig en zo ontwikkeld dat deze voor iedereen toegankelijk is. Je leert dat verbeteren niet een eenmalige opgave is, maar een doorlopend proces waarin altijd te ontwikkelen valt.

Door de combinatie van theorie, games en een praktijkopdracht ontstaat een interactieve setting waarbij trainer en cursist samen de dag vormgeven. In overleg met de trainers is ruimte voor aanvullende coaching bij de praktijkopdracht.

Een aantal tools en methoden die aan de orde komen zijn: verspilling, flow, SOP, value stream mapping, VSM future state, VSM current state, 5S, standaardwerken, soft skills, KATA, visual management en Hoisin Kanri.

Inhoud

De hoofddoelen van deze training:

  • toepassen van Lean
  • herkennen en elimineren van de acht vormen van verspilling op de werkvloer
  • processen in kaart brengen met value stream mapping en de verbeteringen visualiseren
  • Kaizen en een dagstart kunnen faciliteren d.m.v. stand-ups
  • ontwikkelen van de mindset: continuous improvement

De training vangt aan met een inleiding in Lean. Hierbij hoort een stukje geschiedenis van Lean en tevens leer je de vijf principes van Lean kennen.  Je maakt kennis met de begrippen verspilling en Kaizen. Je leert de verschillende Lean technieken beheersen en maakt je de Lean terminologie eigen.

Tijdens deze training werk je concreet als duo of individu aan een verbeterproject.

Examen en certificering

De training sluit je af met een multiple choice examen en een praktijkopdracht. Na voltooiing van je – door LCS geaccrediteerde – theorie-examen ontvang je een theoriediploma. Na afronding van de praktijkopdracht ontvang je ook je praktijkcertificaat en ben je Certified Lean Green Belt.

Voor wie?

De Green Belt training is erg geschikt voor procesconsultants, -eigenaren, -verbeteraars, mensen in een leidinggevende functie. Daarnaast is deze training zinvol voor iedereen die zich bezighoudt met een verbetertraject.

Duur

4 dagen verspreid over gemiddeld 3 maanden

Geaccrediteerd diploma

Fieldworx is door Cardiff University geaccrediteerd om Lean certificeringen toe te kennen volgens het Lean Competence System (LCS). Het Lean Competency System is een internationaal gerenommeerd framework voor training en praktijkervaring.

“The most dangerous kind of waste is the waste we do not recognize.” Shigeo Shingo
bel ons   026-234 05 75   of mail naar   info@fieldworx.nl
Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen › Green Belt

Evenementen Lijst navigatie

Lean Green Belt training

9 oktober 09:00 - 18 december 17:00

Laat je in vier trainingsdagen door ons opleiden tot officieel gecertificeerd Green Belt. Na afronding van je praktijkopdracht en (multiple...

+ Exporteer Evenementen