Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden voor het leveren van diensten van FieldWorx B.V.

Artikel 1 – Definities

In deze algemene voorwaarden, en in een overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan:

1.1 onder opdrachtgever: de (rechts)persoon, die aan opdrachtnemer een opdracht heeft verstrekt voor het uitvoeren van activiteiten dan wel het leveren van diensten.

1.2 onder opdrachtnemer: FieldWorx  B.V., de gebruiker van deze voorwaarden.

1.3 onder overeenkomst: een aanbod van de opdrachtnemer en aanvaarding daarvan door de opdrachtgever

1.4 onder prijs: de prijs voor de desbetreffende dienst, met inbegrip van de daarbij behorende faciliteiten en diensten van derden.

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid van voorwaarden

2.1 Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle offertes van en overeenkomsten met opdrachtnemer.

2.2 Afwijkende bedingen en eventuele algemene voorwaarden van opdrachtgever gelden slechts indien en voor zover deze uitdrukkelijk met opdrachtnemer zijn overeengekomen.

 

Artikel 3 – Offertes en overeenkomst

3.1 Offertes van opdrachtnemer zijn vrijblijvend. Deze zijn bindend indien binnen 14 dagen ongewijzigd door opdrachtgever aanvaard. De overeenkomst komt tot stand door schriftelijke aanvaarding door opdrachtnemer of doordat deze met de werkzaamheden aanvangt.

3.2 Na de offerteperiode vervallen eventuele opties en behoudt opdrachtnemer zich het recht voor, de voor de uitvoering van de offerte gereserveerde capaciteit aan te wenden voor andere aanvragen.

3.3 Offertes gelden in euro, exclusief BTW

3.4.Een samengestelde prijsopgave verplicht opdrachtnemer niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen het overeenkomstige deel van de offerteprijs.

3.5.Aanbiedingen gelden niet voor toekomstige opdrachten.

 

Artikel 4 – Uitvoering van een overeenkomst

4.1. Opdrachtnemer zal elke overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren, en is gerechtigd bij en voor de uitvoering van een overeenkomst derden in te schakelen.

4.2. Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens die opdrachtnemer nodig heeft bij de uitvoering van de overeenkomst tijdig aan haar zijn verstrekt. Nalatigheid terzake leidt tot schadeplicht bij opdrachtgever.

4.3. Als opdrachtnemer uit gaat van door de opdrachtgever verstrekte gegevens kan zij niet aansprakelijk gesteld worden van eventueel daardoor ontstane schade.

4.4.Indien bij de uitvoering van een overeenkomst op verzoek van opdrachtgever wordt afgeweken van hetgeen oorspronkelijk werd overeengekomen, zullen de meerkosten daarvan aan opdrachtgever worden doorberekend.

4.5. Geringe afwijkingen in de uitvoering, leveren geen grond op tot reclame.

4.6. Indien de opdracht door toedracht van derden of overmacht niet kan worden uitgevoerd op de locatie die in de offerte is aangeboden of de datum welke in de offerte is genoemd heeft opdrachtnemer het recht de opdracht op een andere locatie uit te voeren of voor een andere datum aan te bieden. In het laatste geval heeft opdrachtgever de mogelijkheid de reeds verstrekte opdracht te annuleren.

 

Artikel 5. –Vertrouwelijkheid

5.1. Opdrachtnemer, trainers en medewerkers behandelen alle informatie die door (medewerkers van) opdrachtgever wordt verstrekt met in achtneming van wettelijke kaders vertrouwelijk.

Het betreft met name ook bedrijfsgevoelige informatie over bedrijfssituaties, werkprocessen, klantengroepen, strategieën, etc..

 

Artikel 6 – Verantwoordelijkheden opdrachtgever

6.1. De opdrachtgever die opdracht verstrekt namens een groep personen dient zorg te dragen voor de toestemming en het commitment van degenen die van de dienst gebruik maken.

6.2. Opdrachtgever is aansprakelijk voor het handelen en nalaten van de deelnemers van zijn groep

6.3. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden welke aan de opdrachtgever toerekenbaar is.

 

Artikel 7 – Opschorting / annulering

7.1. Opdrachtnemer is gerechtigd de uitvoering van een overeenkomst op te schorten, zodra hij gegronde vrees heeft om aan te nemen dat opdrachtgever niet volledig aan zijn verplichtingen uit de overeenkomst zal (kunnen) voldoen.

7.2. Opdrachtgever is gerechtigd een krachtens een overeenkomst door opdrachtnemer uit te voeren dienst uit te stellen of te annuleren.

7.3. Bij uitstel of annulering door opdrachtgever is opdrachtgever evenwel gehouden aan opdrachtnemer het honorarium te vergoeden, alsmede:

(a) in geval van uitstel of annulering uiterlijk 30 dagen voor de productiedatum, 35% van de kosten voor de met de dienst aangeboden faciliteiten en nevendiensten

(b) of in geval van uitstel of annulering binnen 30 dagen voor de productiedatum, 100 % van de kosten voor de met de dienst geleverde faciliteiten en nevendiensten.

Voorts zal opdrachtgever opdrachtnemer vrijwaren voor alle vorderingen van bij de uitvoering van de overeenkomst betrokken derden, voor zover die vorderingen betrekking hebben op het uitstel of de annulering van het evenement.

7.4. Een en ander laat onverlet de verplichting van opdrachtgever om, in geval van uitgestelde of gewijzigde uitvoering van de dienst, alsnog de volledige prijs vermeerderd met de door het uitstel ontstane meerkosten te voldoen. Opdrachtnemer zal hierover overleg plegen met opdrachtgever.

Artikel 8 – Facturen en betaling

8.1. Opdrachtnemer verstrekt opdrachtgever een gespecificeerde factuur waarop in ieder geval wordt vermeld:

De uitvoeringsdatum (data);Een omschrijving; Het dagdeel/uur tarief; De tijdsbesteding; evt. reiskostenvergoeding.

8.2. Facturen worden aangeboden op momenten zoals vastgelegd in de opdrachtbevestiging.

8.3. Opdrachtgever dient uiterlijk veertien dagen na ontvangst de factuur te hebben voldaan, bij gebreke waarvan opdrachtgever van rechtswege in verzuim is.

8.4. Indien de kostprijs van opdrachtnemer wordt verhoogd als gevolg van tussentijdse tariefwijzigingen van toepasselijke belastingen, premies of andere (overheids)heffingen, dan wel als gevolg van prijsstijgingen van derden, is opdrachtnemer gerechtigd deze wijzigingen door te belasten aan opdrachtgever.

 

Artikel 9 – Aansprakelijkheid

9.1. Opdrachtnemer is slechts aansprakelijk voor directe schade van de opdrachtgever die rechtstreeks voortvloeit uit het niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomen van de overeenkomst, indien sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van opdrachtnemer. Voor gevolgschade, zoals niet genoten winst, is opdrachtnemer nimmer aansprakelijk.

9.2. In ieder geval is de aansprakelijkheid van opdrachtnemer beperkt tot maximaal het voor volledige uitvoering van de dienst afgesproken, of redelijkerwijs te verwachten honorarium van opdrachtnemer.

9.3. Elke aanspraak van opdrachtgever op vergoeding van schade dient aan opdrachtnemer kenbaar te zijn gemaakt binnen 8 dagen na de dag, waarop opdrachtgever zowel met de schade als met de aansprakelijkheid van opdrachtnemer bekend is geworden of redelijkerwijs bekend had kunnen zijn.

 

Artikel 10 – Overmacht

10.1 Een tekortkoming wegens overmacht kan niet aan de tekortkomende partij worden toegerekend.

10.2 Voor zover opdrachtnemer voor de uitvoering van een overeenkomst (mede) afhankelijk is van – al dan niet door hem ingeschakelde – derden, zullen tekortkomingen die het gevolg zijn van een handelen of nalaten van deze derden niet aan opdrachtnemer toegerekend kunnen worden. Onder zodanig handelen of nalaten dient mede verstaan te worden het niet leveren wegens ziekte of overmacht bij de derde.

10.3 Opdrachtnemer heeft het recht te zorgen voor een behoorlijke vervangende prestatie, indien een overeenkomst als gevolg van onvoorziene omstandigheden geheel of gedeeltelijk niet kan worden uitgevoerd zoals overeengekomen, zonder dat daaruit voor opdrachtgever een recht ontstaat op korting op de overeengekomen prijs of ontbinding van de overeenkomst. Opdrachtnemer is verplicht opdrachtgever op de hoogte te stellen van dergelijke omstandigheden, zodra hij daarvan zelf op de hoogte is.

10.4 Indien de uitvoering van een overeenkomst blijvend onmogelijk zal zijn wegens overmacht aan de zijde van opdrachtnemer, is opdrachtgever aan opdrachtnemer een alsdan in overleg vast te stellen redelijke vergoeding verschuldigd voor het reeds door opdrachtnemer gepresteerde.

 

Artikel 11 – Intellectuele eigendomsrechten

11.1 Opdrachtgever zal zich ervan onthouden om al dan niet uitgewerkte ideeën of voorstellen van opdrachtnemer in verband met een dienst buiten opdrachtnemer om zelf uit te (laten) voeren of te herhalen. Concepten voor de uitvoering van een dienst blijven het eigendom van opdrachtnemer evenals het auteursrecht op aan opdrachtgever verstrekte tekst en informatie, anders dan algemene reclame uitingen. De tekstdragers zijn uitsluitend bestemd voor opdrachtgever en zullen niet aan derden ter inzage worden verstrekt.

11.2 Zonder schriftelijke toestemming van opdrachtnemer zullen geen geluids- en beeldopnamen van een training of bijeenkomst worden vervaardigd.

 

Artikel 12 – Klachten en geschillen

12.4 Op de rechtsverhouding tussen partijen is Nederlands recht van toepassing.

Not found