Praktijk in de Lean Green Belt

We halen natuurlijk allemaal graag dat papiertje na een training. Een certificering die direct van waarde is binnen je bedrijf is nog veel gaver. Onlangs haalde Tinka haar Green Belt praktijkcertificering bij de Lean Green Belt training. Binnen haar bedrijf leverde deze opdracht gelijk wat op.

De Green Belt training sluit je op dag vier af met een theorie-examen. Voldaan verlaat je het lokaal wanneer je deze behaald hebt en je eerste papiertje binnen is. Nu komt de volgende uitdaging: verder met dat project waaraan je je gedurende de training hebt toegewijd. Met je praktijkopdracht toon je aan dat je de theorie écht weet toe te passen en nog belangrijker, dat het je wat oplevert.

Laten we gelijk het voorbeeld van Tinka gebruiken. Haar doel: callreductie bij het Klant Contact Centrum waar zij werkt. Haar project leidde niet alleen tot afname van het aantal vragen over contractafsluiting, maar tevens tot een stijging van het aantal contractafsluitingen. Dit bijkomende resultaat leverde meer op voor het bedrijf dan het oorspronkelijke doel.

Waarom de Green Belt training van Fieldworx jou daadwerkelijk wat oplevert? “Het was fijn dat de Green Belt training over een langere periode was verspreid. Dit gaf je tijd om daadwerkelijk te investeren in de praktijkopdracht. De cursisten kwamen uit verschillende hoeken, wat maakt dat je ook leert van de processen bij andere bedrijven. Daarnaast is het goed voor je netwerk een intensieve training als deze te volgen. Met name de feedback die je ook elkaar geeft tijdens de training, maakt je meer verbonden als groep.”

Deze training reikt verder dan de dagen in de trainingsbanken. Individuele coaching tijdens je praktijkopdracht en het contact wat diverse deelnemers naderhand onderhouden, maakt het een training die je langere tijd koestert. “Een van de andere cursisten is zelfs nog een dagje bij mij op kantoor mee komen lopen.”

De Lean Green Belt is een training waarbij je leert van de trainer, van elkaar en van de praktijk. Zou je ook graag een uitdaging aangaan binnen je bedrijf? Zijn er bij jou op de werkvloer processen die best efficiënter ingericht kunnen worden? We hebben nog een paar plekken vrij voor onze training in september!

Gerelateerde berichten

Not found