Goede voornemens voor 2020!

FullSizeRender-30-boost

We hebben 2020 net ingeluid en zijn al weer lekker bezig met het uitvoeren van onze plannen voor dit jaar!

Deelnemers aan onze trainingen willen zich als professional ontwikkelen. Voor ons als trainers is dat altijd heel prettig: een groep vol gemotiveerde cursisten. Onze Lean, Agile, feedback, innovatie en Design Sprint trainingen richten zich op klantgerichter, wendbaarder en innovatiever werken. We brengen je kennis bij en reiken je tools aan: hard skills. Maar met hard skills alleen kom je er niet. In deze snel veranderende tijden zijn persoonlijke vaardigheden steeds belangrijker. Soft skills; daar gaat het vandaag de dag steeds meer om.

En wat zijn nou de soft skills voor 2020 waar jij het verschil mee kan maken? Je hebt ze vast al weleens voorbij horen komen maar wij hebben ze nog eens onder elkaar gezet:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Creativiteit
 • Samenwerken
 • Multidisciplinariteit

Laten we ze maar eens even afgaan…

Probleemoplossend vermogen

Dankzij die snel veranderende wereld waarin we leven worden we meer en meer geconfronteerd met uitdagingen. En… uitdagingen zijn er om aangegaan te worden. Sterker nog, we komen er niet omheen. Wij hebben een paar tips voor je:

Tips:

 1. Doorleef het probleem: zorg ervoor dat je het probleem echt begrijpt!
 2. Reframe het probleem tot een uitdaging: hóe kunnen we?!
 3. Kader het probleem: maak het niet te breed en niet te klein.
 4. Stel een doel aan de uitdaging: maak het smart.
 5. Stel kritische vragen op die je beantwoord wilt hebben bij het oplossen.
 6. Bedenk meerdere oplossingen en kies de beste.
 7. Test je oplossingen.
 8. Denk echt out-of-the-box: wees creatief!

Creativiteit

“Ik ben echt niet creatief.” We horen het regelmatig tijdens onze trainingen en DesignSprints. Toch is dat niet waar.  Iedereen is creatief, het moet alleen aangewakkerd worden. Daar zorgen wij wel voor:).

Tips:

 1. Maak eerst je hoofd leeg: gooi de bekende ideeën eruit, die maken het verschil vaak niet!
 2. Bekijk iets vanuit verschillende perspectieven.
 3. Laat je inspireren: zoek de inspiratie op!!
 4. Itereer op bestaande ideeën.
 5. Alles kan, wees grenzeloos en oordeel niet!
 6. Toets ideeën aan de doelstelling en op haalbaarheid.
 7. Wees ‘onrealistisch’ bij het bedenken en realistisch bij het kiezen.
 8. Wees bij voorkeur samen creatief!

Samenwerken

Dat is een makkelijk bruggetje:). Ja, samenwerken is een must tegenwoordig. We spreken dan ook graag over we-novation in plaats van i-nnovation (en wij niet alleen). Samen bereik je meer en dat klopt als een bus. Daarom is samenwerken een belangrijk onderdeel in onze trainingen (denk aan Lean, Agile en feedback). Samenwerken klinkt makkelijk, maar vereist wel degelijk structuur, afspraken en vaardigheden om het tot een succes te maken.

Multidisciplinariteit

Een lekker woord voor Galgje en Scrabble maar ook een mooi vervolg op samenwerken. Samen komen we verder, maar het is nog beter wanneer je daarbij ook complementaire skills hebt. Hard skills in combinatie met soft skills. De meeste uitdagingen los je niet alleen met jouw Scrum, Sales of Marketing team op. Je hebt de kennis van elkaar nodig. Net als het feit dat bedrijven niet alleen Lean of Agile moeten werken. Ze moeten ervoor zorgen dat ze alle disciplines in huis hebben om te verbeteren, vernieuwen en innoveren op hun uitdagingen!

En laten wij daar nou erg goed bij kunnen helpen…

Succes met het ontwikkelen van jullie hard & soft skills en het aangaan van de uitdagingen voor 2020! En mochten jullie hulp nodig hebben? Wij helpen graag!

Gerelateerde berichten

Not found